Imagineaza-ti un taram al miturilor si povestilor ce transcend orice realitate, un loc prielnic in care imaginatia oricarui artist poate prinde contur si viata. Acest tinut este Transilvania, locul de unde-mi trag radacinile.

Inca de mic copil am explorat universul artei inserat in ritmul cotidian al vietii de zi cu zi. Toata aceasta curiozitate mi-a ghidat pasii ani mai tarziu spre o viata in lumea artelor.

Inclinatia pentru forme si design am avut-o din frageda copilarie deoarece am calatorit mult si am avut ocazia sa vad o multime de locuri incarcate de cultura si istorie, am facut cunostinta cu marile muzee si galerii atunci cand simtul pentru estetic si frumos se contureaza in constiinta copilului ce devine adolescent.

Pasiunea pentru arta s-a nascut firesc din nevoia ca lumea din jurul meu sa faca sens, sa fie armonioasa si sa exprime ceea ce simt adesea in labirintul meu interior

Sa fac arta a fost o nevoie de a transpune pe panza ceea ce nu mai putea fi continut inauntru. Sa imi exprim o latura a mea , o gandire si un sentiment care sa se alature imaginii mai clare a ceea ce sunt si cine doresc sa devin.

O calatorie intiatica

Sunt una dintre aceia care au ales sa-si schimbe meseria ‘serioasa’ cu una nu mai putin serioasa dar vazuta ca un hobby. Un downshift necesar care m-a asezat in pozitia incepatorului, a novicelui care descopera ca trebuie sa reinvete de la zero o alta meserie. Autodidact in forma pura.

La 27 de ani mi-am propus sa fac din pictura nu un hobby ci un jobby, renuntand la cariera de avocat, dupa doi ani de stagiatura. Atunci am inceput sa-mi intrebari legate de sens, de contributie, intrebari pe care de altfel ni le punem cu totii din cand in cand.. Intr-o dimineata am stiut: ‘Maria trebuie sa picteze’ . Am cumparat culori si pensule si am indraznit sa-mi incerc mana. Am fost admisa apoi la Universitatea de Arte din Londra insa am decis sa raman in tara si sa incerc pe cont propriu sa imi realizez menirea.

Sa invat sa pictez, sa invat sa comunic, sa ma exprim si ceea ce exprim sa aiba constanta si consecventa si nu in ultimul rand sa ma expun - cel mai dificil pentru mine, caci fara omul si emotiile lumii sale , nici o pictura nu ar mai avea incarcatura de valoare intrinseca atribuita desenului sau.

Cred ca este nevoie de curaj pentru a te asculta pe tine, pentru a-ti urma intuitia desi nimic din lumea exterioara nu iti sustine cauza- nu diplome, evaluari, masterate, concursuri. “Curajul nu inseamna pana la urma absenta temerilor ci puterea de a nu te lasa paralizat de ele”. Am urmat ulterior cursurile de pictura a Scolii de Arte Bucuresti si am ramas exclusiv in lumea minunata si curioasa a Artei.

Arta vizuala

Arta Comunica.

Atunci când vibrația de culoare este combinată cu geometria sacră este creata o noua vibrație, mai complexa. Straturi și straturi de sens sunt combinate pentru a crea un nou context de experiență. Aceasta este arta. Arta este o expresie a vieții care conține sens. Sensul trece prin aceasta, nu prin cuvinte, ci prin experienta vizuala.

Portofoliu

O viata dedicata Frumosului

Din dorinta de a aduce iubitorii de Arta, de frumos inapoi la ea, la esenta, am creat Marie Nouvelle.

Practic, am transpus in print aproape tot ceea ce eu am creat pe panza. Fiecare produs poarta cu sine o stare, capteaza momentul din tablou. Arta, in toate formele ei, te scoate din cotidian si te reda vietii, emotiilor. Te strange la pieptul ei si iti sopteste sa nu-ti pierzi sufletul naiv.

In esenta, Marie Nouvelle este un proiect de arta aplicata. De la desen, la digital, apoi in print pe tesaturi si alte accesorii si obiecte de design interior. Cred in pasiune, in frumusetea naturii si a sufletului. Munca mea este o reflexie a acestora si va invit si pe voi sa faceti parte din aceasta lume.

Descopera mai mult